Het gezicht achter ZieSo

Foto Anita

 

Mijn naam is Anita Stoutjesdijk (1973).  Ik werk met veel plezier en toewijding al 30 jaar op diverse plekken in de gezondheidszorg in diverse functies. Ze noemen mij rustig en ordelijk en ik heb altijd aandacht voor de ander. Door betrokken te zijn en goed te luisteren kan ik vaak achterhalen wat precies de knelpunten zijn. Ik voel snel aan wat iemand nodig heeft en ben in staat diepere verbindingen te leggen; dat is tegelijk mijn kracht. Als interne auditor binnen een zorginstelling had ik altijd al een fascinatie voor processen; wat doen we en waarom? Kan het anders of makkelijker? Waarbij ik uit ga van de mogelijkheden van de mens. 

Structuur aanbieden

Organiseren en orde aanbrengen gaat niet iedereen goed af. Soms is er om wat voor reden geen overzicht meer, er heerst dan het gevoel er helemaal alleen voor te staan. We leven juist al in een wereld waarin we het met zijn allen druk hebben, willen steeds meer wat geen positieve bijdrage levert aan het klimaat en kwaliteit van leven. 

Als professional organizer bied ik structuur aan in de breedste zin van het woord. Ik creëer orde en overzicht bij de klant, hierdoor ontstaat er weer rust en ruimte in het huis en hoofd. Mensen durven weer keuzes te maken. Leven meer in het hier en nu en krijgen weer energie om taken en contacten op te pakken. Hoe fijn is dat? Voor begeleiding vanuit de Wmo biedt ZieSo ondersteuning aan bij het aanvragen van een indicatie. 

Persoonlijke motivatie en missie

In 2018 heb ik ZieSo opgericht om thuis te ondersteunen om weer grip op zaken te krijgen. Er is in Zeeland een onzichtbare doelgroep die “problematisch verzamelen”, ook wel hoarding gedrag genoemd.  Samen met de collegae uit de beroepsvereniging (NBPO) is er streven naar meer bekendheid over problematisch verzamelen en multidisciplinair werken met overige dienstverleners.

Ik ben geschoold en heb kennis en ervaring met cliënten met een informatie- en prikkelverwerking stoornis en aandachtsproblematiek  (ADHD, ADD en HSP) en psychische- en cognitieve stoornissen met aanverwante verzamelproblematiek (hoarding gedrag).

Er wordt getracht doelgericht en met een vooraf opgesteld plan te werken, in samenspraak met de wens van de klant. Ik ga vooral praktisch aan de slag. 

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er bewuster met spullen, tijd en elkaar omgegaan wordt, ook ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan het milieu en onze cultuur. 

Kennismaken

Wilt u weer grip op de zaak? Of heeft u nog vragen? Bel mij op telefoonnummer 06 19 74 07 68 of stuur een mail naar info@zieso.nl. Ik kom vrijblijvend langs en bespreek graag onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden die er voor u zijn. 

Anita Stoutjesdijk